У Києві під час сутички з активістами постраждали 3 правоохоронці – поліція

У Нацполіції Києва повідомили, що через сутички із активістами 14 травня під стінами Міністерства внутрішніх справ постраждали троє правоохоронців.

«Учасники акції влаштували короткотривалу штовханину під стінами Міністерства внутрішніх справ України. Внаслідок інциденту один із мітингувальників застосував сльозогінний газ. У результаті постраждало троє спецпризначенців: вони отримали хімічний опік очей. За цим фактом слідчим відділом Печерського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу)», – йдеться в повідомленні поліції.

У поліції зазначили, розглянуть і проаналізують зауважень до роботи правоохоронців, які надійшли з боку активістів.

«Національна поліція нагадує, що у справі Катерини Гандзюк, ходом розслідування якої учасники акції, зокрема, також висловлювали невдоволення, – поліція в межах своєї компетенції виконала усі необхідні слідчі дії», – вказали у поліції.

14 травня під стінами ГПУ і МВС кілька десятків активістів із правозахисних й антикорупційних організацій вимагали відставки генпрокурора Юрія Луценка та очільника МВС Арсена Авакова, їхньої особистої відповідальності за нерозслідування справ щодо нападів на активістів, зокрема щодо загиблої Катерини Гандзюк. Сталася невелика сутичка. Негайної інформації про те, що поліція когось затримала не було.

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading