Американці сьогодні практично гарантують Коломойському повне кримінальне переслідування і конфіскацію активів, тому він зацікавлений у зближенні з путіним

Путін+Коломойський

Я абсолютно переконаний, що станом на сьогодні, Коломойський зацікавлений у зближенні з росією. Попри все, що відбувалося в 2014 році, коли саме він був людиною, яка в значній мірі дала путіну по морді в східних областях України, особливо в Дніпропетровську, в значній мірі в Одесі, Запоріжжі. Значною мірою це він організував той опір, під керівництвом центральної влади звичайно, який зупинив подальше просування так званої новоросії. Але сьогодні, як ви знаєте, проти Коломойського є кримінальні справи, і не тільки кримінальні, а й економічні. Зараз ще поки в Лондоні, але оскільки Лондон коливається щодо юрисдикції, вже, на всякий випадок, подали позов в суд США. Там уже точно буде політична воля, щоб справа була розглянута дуже добре.

Справа підкріплена фактажем, там повно доказів, як Коломойський крав гроші Приватбанку і є ще друга справа, яка розслідується ФБР. Це справа про відмивання грошей. Я думаю, в тому числі відмивання грошей на користь Януковича. А там близько 35 мільярдів доларів, які відмиті Приватом через його кіпрську філію. А отже це юрисдикція ФБР, оскільки відмивання доларів, так чи інакше проходить через американські банки, адже, там де є долар, там є американські банки, а те, що проходить через американські банки вже підпадає під юрисдикцію ФБР. Це теж справа, яка ведеться проти Коломойського. Тобто американці йому сьогодні практично гарантують дуже тяжке життя і, швидше за все, конфіскацію всіх його зарубіжних активів, та повне кримінальне переслідування і нічого сьогодні Коломойського не врятує, крім зближення з росією. Путін може надати йому дах і від американського переслідування і з інших питань, я думаю, він здатний його врятувати. Ось і все, так що сьогодні у Коломойського повністю збігаються інтереси з путіним і заради цього він піде на політичне врегулювання. Ви ж розумієте про що мова, путін втрачає сотні мільярдів на санкціях. А відміни ці санкції, допоможи йому в цьому і ти найкращий для нього друг. Неважливо, що раніше ти називав його шизофреніком або кимось іншим.

Це вражає, а наскільки Зеленський щільно залежить від того ж Коломойського. Наскільки сильний вплив має Коломойський на Зеленського. І чи зможе він зламати його в якихось принципових питаннях з приводу суверенітету України?

Це звичайно ворожіння на кавовій гущі. Але я абсолютно переконаний, що якби не вплив Коломойського, якби не бажання Коломойського застовпити свій інтерес тут, захистити себе, застрахувати себе від того що Зеленський може вийти з покори в певних умовах то не було б призначення Богдана. Просто його б не було. Це відверто незаконне призначення. Воно викликало поганий громадський резонанс. Американці застерігали, ну вже кому кому можна відмовити, але вже точно не американцям. Розумієте наскільки ми залежні від, припустимо допомоги МВФ. Загалом якщо вони не дадуть її, то у нас такі борги і такі виплати за цими боргами, що якщо нам пару раз не дадуть транш, то у нас полетить валюта, у нас полетить економіка і буде дуже скрутне становище. Чи зацікавлений в цьому Президент, який тільки що прийшов до влади? Звичайно, ні! Він розуміє, що погіршення економічної ситуації, зокрема якщо впаде валюта, це може привести до того, що його просто фізично викинуть з офісу на Банковій. Тому він звичайно не може бути в цьому зацікавлений.

Як же за цих умов він іде на загострення з американцями? А ось так, тому що, судячи з усього, у Коломойського досить серйозний вплив на Зеленського. Я вже не кажу про те, скільки сотень мільйонів доларів Коломойський влив в розкручування “слуги народу”, в його виборчу кампанію і так далі. Так що вплив там є, сказати що він стовідсотковий, розумієте, що ніколи нічого стовідсоткового, в даному випадку, бути не може. Зеленський сьогодні має повноваження держави, у нього є свої інтереси і він не буде стовідсотково маніпульованим. Але на 50 або на 60 відсотків, це теж немало!

Добре ну і тоді завершальне питання. Наскільки ось ці хлопці, які прийшли зараз до влади, я маю на увазі тих, хто стоїть над Зеленським, наскільки вони впливові, наскільки вони готові йти до кінця і чи зможуть щось запропонувати нам опозиційно налаштовані до Зеленського сили, які зайдуть парламент? Я запитую про протестне протистояння всьому цьому?

Ви повинні були помітити кілька процесів останнім часом, які дають нам досить серйозну індикацію того, що може статися далі. Було вже два випадки, коли можна було чітко побачити, що ніякої вуличної підтримки у Зеленського немає. Його електорат обмежив свою, так би мовити, підтримку тим, що вони один або два рази кинули бюлетень за нього в урну. І це все. Ніхто заради нього на вулицю не виходить, спроби його блогерів і журналістів вивести людей під Верховну Раду кілька тижнів тому, як Романенко кричав: що якщо ми сьогодні не доб’ємося …, ніхто не прийшов, ну там крім декількох міських божевільних. На інавгурації, коли Зеленський повинен був йти через натовпи захоплених шанувальників, які повинні були закидати його квітами і ліфчиками, ви ж бачили там прийшли одиниці! У нього немає вуличної підтримки, просто немає!

Якщо підсумувати, то пасіонарна частина суспільства перебуває в місці рівно протилежному тому, де знаходиться виборець Зеленського. Тобто пасіонарна частина суспільства, ви її бачили зокрема, як люди прийшли подякувати Порошенку. Це ж дійсно ніким не організовувалося! Це за один день хтось клікнув і люди вийшли. Ось там є пасіонарії! Це ті самі пасіонарії, які робили перший і другий Майдан і так далі. І в разі, якщо вони вважатимуть, що базові інтереси держави здаються, вони стовідсотково не побояться і навіть не будуть думати двічі перед тим як вийти на нові протестні акції. Проблема полягає в тому, що сьогодні при тій кількості зброї, яка є в країні, при тій кількості людей які пройшли сьогодні через АТО і так далі, третій Майдан зовсім не буде мирним. Будуть стріляти, буде погано, буде багато крові!

І є ще одна річ, яку теж потрібно брати до уваги. У януковича був беркут. Це були реально дуже добре навчені, мотивовані люди, які готові були його захищати. У нинішній поліції немає людей, які готові захищати владу від людей, до речі вони і Порошенка не дуже були готові захищати в цьому випадку. Це я вам кажу як людина, яка це знає, і я дуже добре спілкується з поліцейськими керівниками. Вони кажуть, що абсолютно впевнені, що їх люди, в разі якщо мирних (цивільних) протестуючих збереться достатня кількість, – битися з ними не будуть. Тим більше, що багато хто з них були на Майдані, були в АТО, вони не готові за Зеленського бити українців. Тому його нікому захищати! І якщо Зе-команда сьогодні не приймає до уваги ось цей фактор, вони роблять трагічну помилку, в буквальному сенсі слова трагічну, бо гнів, обурення з приводу ось таких речей, як можлива здача українських інтересів або ж здача економічних інтересів змете їх. А ми вже чули програму людей, наближених до команди Зеленського: ну мовляв Бєня готовий не забирати банк, а забрати тільки 2 мільярди доларів, тобто 5 з половиною він вкрав, але там було два мільярди, за які американці змусили його дати власну заставу. Так ось це ви йому поверніть. Дуже цікава логіка. Або новий варіант, що він готовий забрати банк, але ті 5 з половиною мільярдів доларів, які держава влила, повинні залишитися на місці!!! Ну ви розумієте – це теж просто нонсенс! Ось ці речі і багато інших речей, які можуть відбуватися, вірніше будуть відбуватися майже неминуче, вони можуть вивести людей на вулицю і ми зіткнемося з дуже важкою ситуацією. А зовнішній ворог тільки і чекає такого розхитування України!

Мережа Правди

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading