Уряд надав додаткові роз’яснення пенсіонерам щодо посиленого карантину

Громадяни пенсійного віку мають самі контролювати частоту виходу на вулицю під час карантинних обмежень. Про це йдеться в роз’ясненні уряду щодо обмежень на період карантину для громадян віком від 60 років.

«Частоту виходу на вулицю контролює сама людина за умови дотримання рекомендацій, але робити це якомога рідше та планувати закупівлі на якнайдовший часовий період. А наявність документів дозволить перевірити, чи не мусить вона бути на самоізоляції чи обсервації, а також, чи не порушила вона дозволену відстань у 2 км від визначеного місця самоізоляції. Контроль за дотриманням цих правил здійснюють структурні підрозділи МВС», – йдеться в повідомленні на сайті уряду.

Щодо того, чи може особа, якій більше ніж 60 років, їздити на власному авто на дачу чи до іншого місця самоізоляції, в уряді рекомендують «вибрати одне місце ізоляції і не змінювати його до 24 квітня».

«Однак, якщо ви вирішите разово поїхати на дачу приватним авто, бо вибрали саме її місцем ізоляції – ви можете це зробити», – наголошують в уряді.

Щодо пенсіонерів, які працюють, в уряді пояснили так: «Залишатися вдома мають усі особи, які досягли 60-річного віку. Виключення можуть бути в тому разі, якщо ви працюєте на підприємствах критичної інфраструктури та здійснюєте заходи, пов’язані з недопущенням поширення COVID-19 і не можете працювати віддалено».

Із 6 квітня уряд посилив карантинні заходи в Україні. Попередньо, вони будуть діяти до 24 квітня. Чи продовжуватимуться на довший термін наразі невідомо.

 

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading