Звільненого з полону полковника Без’язикова засудили до 13 років в’язниці – правозахисники

Звільненого з полону полковника-розвідника Івана Без’язикова засудили до 13 років в’язниці, повідомила Медійна ініціатива за права людини. Відповідне рішення 7 квітня ухвалив Шевченківський районний суд Києва.

Українські правоохоронці звинувачували полковника в державній зраді. За даними Служби безпеки України, обвинувачення щодо Без’язикова ґрунтувалися в тому числі на свідченнях українських військових, звільнених з полону разом з ним.

Зокрема, майор Руслан Косинський, стверджував, що, коли його намагалися завербувати бойовики, у кімнаті перебував Без’язиков, який пропонував стати заступником командира загону. Косинський сказав, що Без’язиков був при цьому одягнений в російську форму і мав при собі зброю.

Без’язиков переконує, що це була інсценізація. Він стверджує, що все було зроблено для того, щоб скомпрометувати його і виключити можливість повернення на підконтрольну Києву територію.

У серпні 2014 року Без’язиков разом з двома іншими військовими потрапив у полон бойовиків під Степанівкою Донецької області. У липні 2016-го полковника звільнили з полону, а вже наприкінці року його затримали українські правоохоронці.

19 червня 2019 року Спільна слідча група щодо обставин катастрофи літака рейсу MH17 в небі над Донбасом у липні 2014 року, офіційно назвала імена чотирьох людей, яких вона вважає причетними до трагедії. Серед них – Іван Без’язиков.

 

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading