МОН: профтехи мають дистанційно провести атестацію випускників

Заклади профосвіти мають організувати дистанційне проведення атестації випускників, якщо державна кваліфікаційна атестація припадає на період карантину – таке роз’яснення Міністерство освіти і науки надало у листі 8 квітня.

«Зараз ми маємо ситуацію, коли велика частина учнів профтехзакладів чекає завершення карантину, щоб пройти кваліфікаційну атестацію й отримати диплом. Аби вони не втрачали час, ми просимо заклади провести атестації дистанційно і у такий спосіб перевірити знання та вміння випускників», – пояснив заступник міністра освіти і науки Петро Коржевський. 

У листі також пояснюється, як провести атестацію випускників, для яких виробнича практика повністю або частково припала на період карантину, а перенести її у дистанційний формат не можна через особливість професії. МОН пропонує враховувати оцінки таких учнів із виробничого навчання, яке вони відпрацювали у закладі з майстрами. 

 

6 квітня в Україні стартувала онлайн-школа для учнів п’ятих-одинадцятих класів. Відеоуроки з усіх предметів для відправлених на карантин дітей підготували 40 київських учителів. Транслюють записані заняття одразу декілька загальнонаціональних телеканалів. Переглянути уроки можна також і в інтернеті.

 

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading