Солдатів-строковиків звільнять у запас вчасно – Міноборони

Військовослужбовці-строковики, які відслужили встановлені терміни, будуть звільнені в запас вчасно, повідомив міністр оборони України Андрій Таран.

«Термін виконання заходів, пов’язаних зі звільненням в запас військовослужбовців, які відслужили встановлені строки служби, залишаються без змін», – сказав Таран під час прямого ефіру програми «Сніданок з 1+1», повідомляє пресслужба Міноборони.

Він також нагадав, що черговий призов на строкову службу указом президента перенесений із квітня-червня на травень-липень 2020 року.

«Вказані заходи вживаються з метою недопущення поширення в державі респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», – сказав міністр.

 

За даними відомства, всього у квітні-липні 2020 року зі Збройних сил України буде звільнено близько 6 тисяч 700 військовослужбовців-строковиків.

Оприлюднений у березні указ президента передбачав перенесення на на травень – червень звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, а також строки проведення чергових призовів.

12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і щоб не допустити її поширення.

 

Він мав тривати до 3 квітня, однак згодом уряд продовжив його ще на три тижні – до 24 квітня.

Із 6 квітня в Україні Кабінет міністрів запровадив жорсткіші правила карантину: у громадських місцях не можна перебувати без маски чи респіратора на обличчі, ходити групами більше ніж по двоє та відвідувати парки, сквери або ж прибережні зони.

 

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading