Уряд прирівняв «паспорт у смартфоні» до паперового документа

Уряд України схвалив постанову про електронні паспорти в мобільному додатку «Дія», прирівнявши їх до паперових документів, повідомив у месенджері Telegram віцепрем’єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

«Відтепер паспорти у смартфоні офіційно є цифровими аналогами паперових документів», – твердить урядовець. 

Федоров додав, що зараз понад 17 тисяч українців тестують електронні паспорти, а вже наступного тижня вони будуть доступні кожному користувачеві в мобільному застосунку «Дія». 

Паспорт у смартфоні, за словами Федорова, дозволить не носити з собою ID-картки та витяги з неї. Ті громадяни, які не мають ID-картки, можуть внести в застосунок оцифрований закордонний біометричний паспорт, який так само посвідчує особу. Він надає такі самі права й можливості, як і паперовий документ, що діє всередині країни. 

Федоров зауважив, що українців із закордонними біометричними паспортами значно більше, ніж власників ID-карток. Тобто електронним паспортом зможуть користуватися більше громадян. 

Віцепрем’єр нагадав, що за умов карантину це стає особливо актуальним, адже е-паспорти можна буде використовувати для посвідчення особи, якщо зупинить поліція. Також вони допоможуть на пошті під час отримання посилок і листів, у магазинах при купівлі алкоголю чи тютюну для підтвердження повноліття та в інших ситуаціях. 

Після завершення карантину, додав Федоров, також можна буде користуватися е-паспортами під час поїздок залізничним або повітряним транспортом; у медичних закладах та банківських установах; під час отримання адміністративних послуг. 

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading