ОАСК повернув Черновецькому позов щодо надання російській мові статусу державної

Окружний адміністративний суд міста повернув ексмеру Києва Леоніду Черновецькому його позовну заяву щодо статусу російської мови. Про це ОАСК повідомив 26 жовтня.

Як нагадують у суді, Черновецький просив його зобов’язати Кабінет міністрів внести до парламенту законопроєкт про надання російській мові статусу державної. Також він вимагав визнати протиправною бездіяльність уряду, який не вніс такий проєкт раніше.

Читайте також: «Чхати я хотів на Путіна, це мій дім» – блогер Данило Гайдамаха про Крим і перехід із російської на українську мову

«Суд встановив, що при складенні позовної заяви позивачем не було дотримано вимог Кодексу адміністративного судочинства України, положень Конституції України щодо статусу державної мови та сфер її застосування. Суд залишив позовну заяву без руху та надав строк для усунення недоліків, зокрема, шляхом викладення позову державною (українською) мовою», – повідомляє пресслужба ОАСК.

Водночас, зазначають у суді, позивач не надсилав йому документів для усунення недоліків позову, в тому числі не клопотав про продовження строку для такого усунення. Відтак ОАСК ухвалив повернути йому заяву про позов.

9 вересня ОАСК повідомив про отримання позову з вимогою зобов’язати Кабінет міністрів України внести до Верховної Ради проєкт закону про надання російській мові статусу державної. Позивачем був вказаний Леонід Черновецький.

 

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading