КМДА: станція метро «Дружби народів» стане «Звіринецькою», «Площа Льва Толстого» – «Площею Українських героїв»

Жителі Києва проголосували за перейменування столичних станцій метро «Дружби народів» на «Звіринецька», а «Площа Льва Толстого» на «Площу Українських героїв», повідомив заступник міського голови, секретар Київради Володимир Бондаренко.

Він зазначив, що кияни віддали понад 100 тисяч голосів за перейменування семи міських об’єктів, назви яких пов’язані з РФ та її сателітами.

За його словами, станцію метро «Дружби народів» вирішили перейменувати на «Звіринецьку» на честь історичної назви місцевості, де вона споруджена. А оскільки було підтримано перейменування площі Льва Толстого на площу Українських героїв, то відповідно має бути перейменована станція метро. А замість вулиці Льва Толстого у Києві має з’явитися вулиця Скоропадського.

«Ми з вами будемо йти вулицями, назви яких мають імена тих людей, які точно боролись за Україну і відстоювали права та свободи нашого народу», – сказав Бондаренко.

Бондаренко повідомив, що кияни також проголосували за надання запроєктованій станції метрополітену з назвою «Проспект Правди» нової назви – «Варшавська».

Крім того, підтримано перейменування бульвару Перова на Воскресенський, а проспекту Визволителів – на проспект Георгія Нарбута.

У Києві за 2022 рік перейменували понад 230 вулиць, проспектів та бульварів, чиї назви були пов’язані з РФ чи радянщиною. Нові назви обирали кияни в застосунку «Київ цифровий».

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading