Мафіозо бєня-дніпропетровський все чіткіше демонструє своє справжнє лице бандита

Мафіозо бєня-дніпропетровський

З протистояння держави та Ігоря Коломойського щораз постають цікавіші факти. Боротьба держави проти бізнесмена Ігоря Коломойського за активи в нафтовій галузі набрала несподіваних обертів.

Проти державних чиновників, котрі самі виступають проти Коломойського, розпочались провокації і навіть застосовують силу проти них.

Так, напередодні засідання наглядової ради Укрнафти, контроль над якою держава намагається відібрати у Коломойського, побили члена наглядової ради держкомпанії, одного з керівників Нафтогазу України Петра Столяра біля будинку, де він мешкає.

Фізичне усунення Столяра може змінити розклади на майбутньому засіданні наглядової ради Укрнафти.

Журналісти розбиралися, що відбувається навколо нафтових підприємств, контроль над якими держава намагається повернути собі в боротьбі проти Коломойського.

Протистояння олігарха з владою стосується 2 підприємств – Укртранснафти і Укрнафти.

Укртранснафта – повністю державне підприємство, але довгі роки воно було підконтрольне Коломойському через лояльний до нього менеджмент.

Після спроби держави замінити ставленика олігарха – Олександра Лазорка, котрий очолював компанію, Коломойський прихав з озброєними людьми до будівлі Укртранснафти, виголосив свою тепер уже знамениту промову перед журналістами, а згодом і позбувся посади дніпропетровського губернатора.

В Укрнафті Коломойському належить 42% акцій, а державі 50%+1, але через свій менеджмент олігарх контролює і цю компанію.

Ще від початку року народні депутати борються за те, щоб Укрнафта виплатила дивіденди до бюджету, і їм вдалося зменшити кворум, який необхідний для зборів акціонерів компанії.

Укрнафта відмовляється виплатити державі 1,8 млрд грн дивідендів за 3 останні роки, посилаючись на те, що Нафтогаз України забрав у неї газу на 2,6 млрд грн. У Нафтогазі вважають цю аргументацію незаконною.

Окрім того, компанія винна державі понад 5 млрд гривень податків. Але Коломойський не вважає це підставою для заміни керівників компанії.

Розглянути питання щодо заміни лояльного Коломойському керівництва раніше планували на зборах акціонерів 22 липня. До цього порядок денний зборів акціонерів мають затвердити на наглядовій раді, яку призначили на 17 липня.

Уранці 10 липня виконавчий директор Нафтогазу Андрій Пасішник повідомив про те, що побили члена наглядової ради Укрнафти Петра Столяра, коли той виходив зі свого будинку, що на Позняках.

Нападників було троє, вони били бітою, навіть не прикривши свої обличчя балаклавою. Перед тим як напасти на Столяра, вони перепитали у нього ім’я та по батькові.

За даними депутата Мустафи Найєма, Столяра били на очах у його дочки.

Зараз Столяр знаходиться вдома, його допитує поліція, згодом його відвезуть до лікарні. Повідомляється про те, що потерпілий може говорити, хоча його багато разів били по голові та ще й по ногам. Правоохоронці знайшли на місці події годинник одного з нападників.

Варто зазначити, що на останньому засіданні наглядової ради Укранфти Столяр долучився до словесної перепалки з Коломойським, тоді ж олігарх і запитав у чиновника: “Ти що, рамсами помилився?!”.

Андрій Пасішник нагадує про те, що ключовим питанням наступної наглядової ради Укранфти, яка збереться 17 липня, і зборів акціонерів, які відбудуться 22 липня, є заміна приватівського менеджменту на державний.

Наглядова рада має затвердити питання, які винесуть на збори акціонерів.
За його словами, 9 липня представникам групи “Приват” надіслали запрошення на наглядову раду.

“Склад наглядової ради – 11 осіб, з яких 6 – представники НАКу і 5 – представники міноритаріїв. Кворум – 6 осіб. За нейтралізації хоч одного з членів наглядової ради від Нафтогазу проведення зборів зірветься. Висновки зробіть самі: кому це вигідно?” – ділиться Пасішник.

У четвер 9 липня новому голові Укртранснафти Роману Сидораку принесли додому похоронного вінка. Вінок підписали так: “Від колективу і друзів”. Його принесли невідомі люди і віддали дружині.

Наглядова рада Укртранснафти на засіданні 22 квітня призначила Сидорака тимчасово виконуючим обов’язки голови компанії.

Перед цим з посади голови держкомпанії відсторонили людину Коломойського – Олександра Лазорка, після чого і розпочався конфлікт олігарха з владою. Випадок з вінком не перша така акція від групи “Приват”.

У 2007 році до офісу компанії ТНК-ВР прийшли люди в чорних костюмах і пороздавали буклети “Траурній незалежній компанії – Бюро поховань”. Абревіатура і логотип компанії були ті самі, що і у ТНК-ВР. У холі лунала траурна музика, а по центру стояли труни і вінки. Офіс ТНК-ВР розташовувався в тій самій будівлі, що належить співвласникові групи “Приват” Геннадію Боголюбову. Перед цією акцією ТНК-ВР закрила в мережі близько 250 заправок Привату – протистояння між компаніями завдало істотного удару дніпропетровській групі.

На тлі цих подій з’явилася інформація про те, що з-поміж головних претендентів на посаду нового голови Укрнафти є й російський бізнесмен Євген Чичваркін.

Джерело ПравдаUA з оточення Президента повідомляє про те, що у Чичваркіна у вівторок вже відбулась зустріч з Прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком.

Співрозмовник видання з Нафтогазу України розцінює шанси Чичваркіна як високі.

Шість років тому Євген Чичваркін, один з власників компанії “Евросеть”, під тиском з боку російської влади був змушений продати бізнес і виїхати з Росії.
Відтоді він жив у Лондоні, розвивав новий бізнес – винний магазин Hedonism Wines.

Кілька місяців тому він розповів про те, що телефонував до приймальні Президента Петра Порошенка, щоб запропонувати свою кандидатуру в команду реформаторів, але тоді його не сприйняли серйозно.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading