У КМДА розробили схему розміщення засобів пересувної дрібнороздрібної торгівлі

вулична торгівля

У КМДА розробили схему розміщення засобів пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі. З нею можна буде ознайомитися вже найближчим часом, розповіли в міськадміністрації.

“Ми створили спеціальну схему для впорядкування дрібнороздрібної торгівлі та створення зручностей як для підприємців, так і для жителів Києва”, – зазначив директор департаменту промисловості та розвитку підприємництва Максим Кузьменко.

За його словами, схема передбачає зонування міста на чотири частини, де вже зафіксовані 229 точок торгівлі. Це перший драфт, наступні будуть оформлятися після додаткового обговорення з підприємцями та громадськістю, але також з урахуванням містобудівних та архітектурних обмежень. При цьому торгівля в так званій “нульовій зоні” (історичний центр) буде заборонена.

Торги з продажу майбутніх локацій відбудуться пізніше, після офіційного оголошення. Кожен підприємець зможе взяти участь в онлайн-торгах. На спеціальному сайті буде розміщена інформація про лот, кількість заявок на нього тощо. Стартова ціна лота буде визначатися, виходячи з зонування і розмірів об’єкта.

“Ми всі хочемо жити в комфортному і доглянутому місті. Я розумію людей, їх бажання працювати. Але я також розумію пішоходів, тих, кому заважають кава-машини. Єдиний варіант – шукати компроміс. І легальна схема розташування, яка буде заповнюватися після відкритих прозорих торгів – це, на мою думку, і є хороший компроміс“, – підсумував Максим Кузьменко.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading