Міністр економіки розповів про страшних контролерів і американські інвестиції

контролюючі органи

З 68 тисяч до 10-12 тисяч може скоротитися кількість працівників у контрольних органах. Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус.

“Багато корупції в контролюючих органах – це фітосанітари, це сільгоспінспекція … Це страшні люди, насправді. Зараз об’єднали ці шість, як мінімум, агентств з контролюючими функціями, зробили одного великого монстра. При старій системі штат був 68 тисяч осіб. Вчора спілкувався з новим керівником. Він сказав, що планує з 68 тисяч залишити 10-12 тисяч“, – розповів Абромавічус.

За його словами, цього року міністерство розробить новий порядок проведення перевірок.

“Буде створений портал, де можна знайти інформацію про те, хто, коли, чому і кого перевіряє. Досі не зрозуміло, кого перевіряє і чому. А це буде все в публічному просторі”, – зазначив міністр

Раніше уряд підтримав пропозицію Міністерства економічного розвитку і торгівлі та продовжив мораторій на перевірки малого та середнього бізнесу до кінця 2016 року.

Найбільший інтерес американських інвесторів викликають ІТ і аграрна галузі України. Про це повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус.

“В основному, американські інвестори зацікавлені в IT та аграрній галузі. Ми очікуємо, що саме ці сфери отримають більше всього західного капіталу”, – повідомив він.

При цьому американські інвестори стурбовані рівнем корупції та проблемами в роботі судової системи в Україні.

“Під час двостороннього ділового форуму у Вашингтоні 97% опитаних респондентів зазначили, що стурбовані рівнем корупції в Україні, 92% – проблемами в роботі судової системи”, – зазначив А.Абромавічус.

Нагадаємо, перший американо-український діловий форум пройшов у Вашингтоні в Торговій палаті США. Він був організований за участю американського міністерства торгівлі. Участь у ньому взяли підприємці та політики двох країн. Українську делегацію очолював прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, перед присутніми виступив віце-президент США Джозеф Байден. Більшість сесій в рамках форуму пройшли в закритому для преси режимі.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading