Центробанк рф уже визнав неминучим падіння рубля до тризначної цифри за долар

рубль

Центробанк РФ порадив банкам проводити стрес-тести з урахуванням падіння рубля до тризначною цифри за долар, повідомляє у вівторок заступник голови правління комбанку Андрій Шалімов.

“Він протестував, наприклад, валютну ліквідність у банків … курс – недружній (закладався, – ред.), 200 рублів (за долар, – ред.) поки не просили, але тризначну цифру попросили прикинути”, – цитуємо слова Шалімова.

“Їх (Центробанк, – ред.) хвилює, які банки можуть вжити заходів, якщо що, і наскільки це “якщо що” може бути велике”, – сказав Шалімов, додавши, що інформацію ЦБ запитував на початку серпня.

За його словами, регулятора більше хвилював розмір потенційних валютних боргів банків і чи можуть вони їх повернути. Коментар Центробанка агентству отримати не вдалося.

У вівторок долар підсилив зниження на Московській біржі і досяг 69 рублів, тоді як євро опустився нижче 79 рублів. Таким чином, рубль відіграв втрати понеділка.

Нагадаємо, міністр економічного розвитку Олексій Улюкаєв заявив журналістам у вівторок у Куала-Лумпурі, що російська економіка намацала “крихке дно”. :-)

Правда України

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading