Українцям стало невигідно мати лічильник газу у зв’язку з новими тарифами і нормами споживання

лічильник газу

Перший заступник голови правління НАК “Нафтогаз України” Сергій Перелома вважає, що у зв’язку з введеними в цьому році тарифами і нормами споживання для населення громадянам невигідно мати у себе лічильники газу. Про це Перелома заявив під час презентації аудійованого консолідованого звіту “Нафтогазу” за 2014 рік.

“Сьогодні споживачам газу вигідніше будь-яким способом вивести з ладу навіть наявний лічильник газу і заявити газопостачальній компанії про його поломку, тому що таким чином платити вони будуть за нормативом, який складає сьогодні всього 3 кубометри на одного споживача. Хоча використовувати газ вони можуть і набагато більше (безкоштовно понад норму – ред.)”, – сказав Перелому під час презентації аудійованого консолідованого звіту “Нафтогазу” за 2014 рік.

Не так давно норма споживання на одного жителя, наприклад, квартири (без побутових приладів обліку витрати газу) становила 9,8 кубометрів на місяць, потім її знизили до шести, а в травні – до 3 кубометрів.

Як зазначає Перелома, якщо про стару норму споживання ще можна було говорити як про невідповідну нинішнім реаліям, то при нормі газоспоживання в 6 кубометрів тільки частина газопостачальних компаній (облгазів) була з прибутком, решта “викручувалися”.

“Після скорочення норми споживання до 3 кубометрів стало цілком очевидно, що облгази не можуть перекрити споживання населенням”, – зазначає заступник голови “Нафтогазу”. І як би строго не питали з облгазів, за такої ситуації вони мало що можуть змінити, вважає він.

Нагадаємо, в травні Кабмін знизив норму споживання газу без лічильника, а на початку березня були підвищені тарифи на газ для населення. Сьогодні тарифи для населення передбачають дві ціни газу: 3,6 грн за кубометр – на 200 м. куб. (при наявності лічильника), і 7,188 грн при споживанні понад цю норму.

Правда України

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading