Супрун розповіла, кому і скільки можна спати вдень

Виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун заявляє, що денний сон корисний для більшості людей, але має бути нетривалим і не заміняти повноцінний нічний сон.

«Сон удень допомагає відновити концентрацію уваги, продуктивність та здатність фокусуватися на роботі. Крім того, дрімання працює як антидепресант, покращує настрій і в цілому може надати заряд енергії як після повноцінного нічного сну», – написала вона у Facebook 24 липня.

Водночас, додає в.о.міністра, денний сон має позитивні ефекти на організм людини за декількох умов.

«Важливо, щоб такий відпочинок не був дуже тривалим – не довше однієї години. Найбільш оптимальна і корисна тривалість дрімання складає близько 20-30 хвилин. Крім того, застосовувати сон як відпочинок протягом дня краще у випадку, якщо вночі ви також спите повноцінно», – наголошує Супрун.

Читайте також: Супрун розповіла про 5 корисних ранкових звичок

У разі наявності порушень сну в нічний час організм компенсуватиме це тривалим денним сном, а це може бути шкідливим для здоров’я і негативно впливати на продуктивність, додає медик.

«Тобто якщо довго спати вдень, ви ризикуєте прокинутися з почуттям важкості й інертності, що може мати протилежний ефект на вашу працездатність. Крім того, тривале дрімання посеред дня може порушити внутрішній годинник організму, викликавши своєрідний «збій». Тоді може порушитися режим дня, що може стати причиною появи неконтрольованого відчуття голоду, порушення сну й нестачі енергії», – написала в.о.міністра.

У разі постійного відчуття втоми і сонливості урядовець радить звернутися до лікаря, оскільки це може свідчити про проблеми зі здоров’ям.

Раніше Супрун також давала поради, як безпечно їсти солодке, коли необхідно проходити обстеження для запобігання раку.

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading