У Білому домі заявили про підтримку оборонного бюджету, що передбачає 250 млн для України

У Білому домі висловили підтримку консолідованому проекту оборонного бюджету Сполучених Штатів Америки (США), ухваленого у четвер Палатою представників Конгресу, який передбачає, зокрема, 250 мільйонів доларів на безпекову допомогу Україні. Про це сказала прес-секретар Білого дому Сара Сандерс, передає «Голос Америки».

Зокрема, Палата представників Конгресу підтримала бюджет абсолютною більшістю голосів – 359 до 54. У проекті закону про «Бюджет США на 2019 рік на потреби національної оборони» загалом передбачено 717 мільярдів доларів на оборону.

В одній зі статей документу передбачене виділення 250 мільйонів доларів Міністерству оборони США, котре уже має затвердити надання безпекової допомоги Україні. Із цієї суми 50 мільйонів доларів мають виділити конкретно на оборонні летальні види озброєнь.

Крім того документ містить положення про продовження співпраці з Україною у питанні кібербезпеки. В цій частині передбачено допомогу Києву для посилення спроможностей у захисті від кібератак.

Зазначається, що проект оборонного бюджету США на 2019 рік був консолідований між Сенатом і Палатою представників Конгресу в рекордні терміни. Він може стати першим із 1996 року оборонним бюджетом, ухваленим до початку нового фіскального року, що починається у США 1 жовтня.

Читайте також: 210 «Джавелінів» для України: один на три російські танки на Донбасі

Наприкінці 2017 року адміністрація президента США Дональда Трампа ухвалила рішення про продаж Україні летальної зброї, у тому числі протитанкових ракетних комплексів Javelin. 1 березня Державний департамент США схвалив продаж Україні 210 протиракетних комплексів Javelin і 37 пускових установок до них на загальну суму близько 47 мільйонів доларів.

«Джавелін» (Javelin) – американський переносний протитанковий ракетний комплекс (ППРК), призначений для ураження бронетехніки, танків, а також БПЛА, вертольотів і гвинтомоторних літаків, що заходять на посадку.

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading