Суд залишив під арештом керівника «РІА Новості-Україна» Вишинського – прокуратура АРК

Херсонський обласний апеляційний суд залишив під арештом керівника агентства «РІА Новості-Україна» Кирила Вишинського, повідомили проектові Радіо Свобода Крим.Реалії у прес-службі прокуратури Автономної республіки Крим.

Як повідомили у відомстві, суд першої інстанції ухвалив рішення про арешт до 13 вересня, але апеляційний суд зменшив термін до 8 вересня.

11 липня Херсонський міський суд продовжив арешт Кирила Вишинського на 60 діб, до 13 вересня включно. На це рішення подали апеляційну скаргу. 30 липня Херсонський апеляційний суд переніс засідання щодо продовження арешту Вишинського на 6 серпня.

У травні суд заарештував Кирила Вишинського без права застави. Затриманому 15 травня в Києві Вишинському, який має громадянство України й Росії, інкримінують державну зраду і проведення підривної інформаційної діяльності проти України. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі в разі визнання винним. Вишинський звинувачення відкидає.

За даними Служби безпеки України, журналіст за завданням Москви готував спочатку інформаційні матеріали у Криму для виправдання анексії Росією українського півострова, а потім у Києві – для підтримки угруповань «ДНР» і «ЛНР». Він щомісяця отримував на цю діяльність 53 тисячі євро; гроші для цього, як заявили в СБУ, надходили з Росії через Сербію.

Через спосіб висвітлення діяльності підтримуваних Росією бойовиків на Донбасі Вишинський був внесений у базу українського сайту «Миротворець», а в Росії у 2014 році після анексії Криму журналіста нагородили медаллю «За об’єктивне висвітлення подій у Криму».

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading