Слухання по справі пораненого журналіста пройшло в закритому режимі з міркувань безпеки

Чергове судове засідання в справ про поранення телеоператора В’ячеслава Волка пройшло в закритому режимі. Саксаганський суд Кривого Рогу вирішив обмежити доступ до засідання на прохання сторони обвинувачення.

Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення щодо допиту в закритому режимі одного зі свідків з міркувань його безпеки. За заявою прокуратури, це волонтер-інструктор, прізвище якого є в списках осіб, яких розшукують терористичні угруповання «ДНР» та «ЛНР», і за його затримання обіцяна винагорода.

В день інциденту, за інформацією журналістів, запропонувала їм інсценувати та зняти процес затримання «зловмисника». Тоді ж Волк, який грав зловмисника, дістав поранення.

Попри заперечення адвоката Волка Максима Горелікова, суд задовольнив клопотання прокуратури про закритий режим засідання.

Читайте також: «Постріл впритул: хто відповість за тяжке поранення журналіста на військових навчаннях у Кривому Розі?»

«При заявленні клопотання прокурор не надав доказів про те, що свідкові може щось загрожувати чи про те, що він є в сприсках «ДНР» та «ЛНР». Клопотання було заявлене усно і без долучення до справи будь-яких матеріалів, які б свідчили, що свідкові щось загрожує. Я навіть не знаю, чи є ця людина учасником АТО. Про це не було надано інформації чи підтвердження», – сказав Радіо Свобода Максим Гореліков.

Він додав, що не заперечує проти закритого судового засідання, але за умови наявності доказів.

За даними адвоката, у судовому процесі належить допитати ще двох свідків, один з яких перебуває за кордоном. Наступне засідання має відбутись 7 вересня.

6 липня 2017 року в поліції Кривого Рогу повідомили, що під час навчань ЗСУ був тяжко поранений представник ЗМІ. Інцидент стався під час командно-штабних навчань з територіальної оборони у Саксаганській райраді. Постріл з пістолета зробив учасник навчань, волонтер-інструктор, коли демонстрував журналістам, як затримують порушників. Стан В’ячеслава Волка лікарі оцінювали як вкрай тяжкий. Молодий чоловік переніс кілька складних операцій, але на ноги поки не став.

У жовтні 2017 року справу, відкриту поліцією проти цивільної особи – місцевого жителя Ігоря Петренка, який виконував на навчаннях повноваження інструктора, передали до суду. Петренка підозрюють у злочинах, передбачених двома статтями Кримінального кодексу України (умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень та незаконне поводження зі зброєю).

Водночас справа, відкрита військовою прокуратурою за фактом службового недбальства військових, майже рік перебувала в слідчих органах, а потім була закрита.

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading