Середній дохід переселенців в Україні на третину нижчий від прожиткового мінімуму – ООН

Середній дохід переселенців в Україні на третину нижчий від прожиткового мінімуму, повідомляє Міжнародна організація з міграції, яка входить до системи ООН.

Організація зазначає, що її опитування демонструє погіршення ситуації у сфері працевлаштування для вимушених переселенців. Станом на червень 2018 року працевлаштованими були 42% внутрішньо переміщених осіб, що відображає зниження рівня зайнятості на 6% порівняно з березнем цього року.

На момент опитування 11% ВПО активно шукали роботу і були готові протягом двох тижнів розпочати працювати. Переважна більшість тих, хто шукав роботу, повідомили про труднощі, котрі виникали під час пошуку. Ці труднощі включали низьку оплату за пропоновані вакансії, відсутність або брак вакансій, які відповідали б рівню кваліфікації, а також дискримінацію з боку роботодавців у зв’язку зі статусом ВПО або за віком.

В організації підкреслили, що середній дохід ВПО продовжував падати з грудня 2017 року і станом на червень знизився до менше ніж 2 100 гривень на місяць. При цьому розрахований Міністерством соціальної політики України прожитковий мінімум зріс до більше ніж 3 300 гривень.

Голова представництва МОМ в Україні Томас Лотар Вайс зазначає, що зниження рівня доходів поглиблює соціальну незахищеність ВПО у довготривалій перспективі.

«Україна переживає найбільшу кризу, пов’язану з переміщенням осіб в Європі, із часів подій на Балканах у 1990-х. Понад 3,4 мільйона людей, що постраждали від конфлікту в Україні, потребують гуманітарної допомоги», – заявив Вайс.

Згідно з даними Міністерства соціальної політики України, станом на 6 серпня на облік взяли 1 516 327 переселенців з окупованих підтримуваними Росією бойовиками територій Донецької та Луганської областей та анексованого Росією Криму.

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading