У МВС Росії хочуть перевірити Лайму Вайкуле після її слів про Крим

Громадська рада при Міністерстві внутрішніх справ Росії ініціює перевірку концертної діяльності латвійської співачки Лайми Вайкуле на території країни на предмет її відповідності російським законам.

Як розповів російському виданню РБК керівник робочої групи при раді з питань злочинності в сфері економіки Олександр Хамінський, «перевірка буде проведена не тільки щодо Вайкуле, а й щодо інших іноземних артистів, які приїжджають із гастролями» і Росію.

Він зазначив, що артисти часто в’їжджають до Росії за багаторазовою туристичною візою, щоб виступити на корпоративних комерційних заходах, в той час як для таких виступів їм потрібна робоча віза, а за незаконний виступ у Москві, Санкт-Петербурзі, Московській або Ленінградської областях порушників мають видворяти з країни.

Читайте також: Лайма Вайкуле. Алергія на окупацію

При цьому Хамінський не зміг назвати прізвища інших іноземних артистів, крім Вайкуле, яких перевірятиме відомство.

Зі свого боку, заступник голови громадської ради при МВС Росії Валерій Грибакін заявив, що рада не ініціював жодних перевірок щодо Вайкуле, і що, ймовірно, «Олександр Хамінський висловлював думку як приватна особа».

Раніше Лайма Вайкуле, відповідаючи на прес-конференції в Одесі на питання: «Якби вам запропонували відвідати з гастролями Крим, ви б погодилися?», сказала «Ні. Нам заборонено. Нам, європейцям. Я туди не поїду,хоч який гонорар мені б пропонували».

Також Вайкуле заявила, що у неї «немає і не може бути ностальгії за СРСР» і вона «щаслива, що все це зруйнувалося».

 

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading