У Києві з 1 вересня невідкладна медична допомога запрацює в зручнішому форматі – КМДА

Від 1 вересня в Києві невідкладна медична допомога запрацює в новому «зручнішому й якіснішому форматі», повідомляє прес-служба Київської міськдержадміністрації з посиланням на директора департаменту охорони здоров’я Валентину Гінзбург.

«По-перше, щоб викликати додому невідкладну допомогу достатньо буде набрати єдиний і добре відомий усім номер «103». Таким чином, відпадає необхідність дізнаватися і пам’ятати семизначний номер «невідкладки» свого району, а натомість з’являється контроль за викликом вже на етапі його отримання. Адже відомо, що ведеться аудіозапис всіх розмов із диспетчером Центру екстреної медичної допомоги, а номер абонента автоматично ідентифікується. Тож ми сподіваємося значно знизити кількість скарг киян із приводу некоректності медиків чи того, що виклик відмовлялися приймати», – сказала Гінзбург.

Крім того, за її словами, відтепер усі виклики прийматиме фахівець, який зможе швидко зорієнтуватися, чи потрібна людині «невідкладна допомога», чи необхідно направити «швидку».

«Отже кияни будуть отримувати меддопомогу вчасно і саме ту, яка наразі потрібна», – наголосила чиновниця.

Із 1 вересня бригади невідкладної медичної допомоги переходять у підпорядкування Центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф Києва.

Тим часом, за даними Міністерство охорони здоров’я, станом на 9 серпня кожен третій українець вже обрав свого лікаря.

2 квітня в Україні стартувала кампанія з вибору лікаря, який надає первинну допомогу. Лікаря можна обрати в будь-якому медзакладі, незалежно від місця прописки чи проживання, проте цей медзаклад має бути приєднаним до системи «Електронне здоров’я».

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading