У МОЗ радять, як «без стресу» почати навчальний рік

Міністерство охорони здоров’я України дає поради, як підготуватися до школи психологічно.

За даними відомства, щоб уникнути стресу у вересні, важливо почати відновлювати звичний для школи режим і темп ще у серпні. Це стосується як наближення до шкільного режиму сну, так і поступового введення домашніх завдань для дитині.

Створіть книгу спогадів про літній відпочинок, радить в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

«Це може стати доброю передшкільною традицією і частиною сімейного ритуалу. Спогади можна оформити у вигляді презентації з відео й фото всього, що відбувалося влітку. Такі сімейні ритуали допомагають покращувати емоційний клімат в сім’ї і сприяють ефективному ранньому розвитку дитини – збагаченню словникового запасу, емоційному розвитку, формуванню соціальних та академічних навичок», – каже вона.

Читайте також: Знову до школи. Скільки коштує підготувати школяра до навчання?

Крім того, лікар радить сформувати список цілей на наступний рік. «Дітям подобаються своєрідні «новорічні резолюції», коли вони перед навчальним роком складають для себе перелік обіцянок (цілей, планів), яких хочуть дотриматись, і домовляються з батьками про винагороди – в разі, якщо цілей вдасться досягти», – написала Супрун у Facebook.

1 вересня стартує новий навчальний рік. Цього року 448 тисяч школярів перших класів почнуть навчання за новим державним стандартом – програмою «Нова українська школа».

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading