Україна і Британія можуть почати спільне виробництво зброї – уряд

Перспективи спільного виробництва зброї та військової техніки на території України за участі британських компаній обговорили під час зустрічі 24 серпня віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе і заступник голови Палати лордів, державний міністр з питань оборони Великої Британії граф Хоу (Фредерік Річард Пенн Керзон), повідомляє прес-служба українського уряду.

«Ми вважаємо, що українсько-британське військово-технічне співробітництво, особливо в галузі виробництва високотехнологічної зброї, має значний потенціал», – підкреслила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Читайте також: Військовий парад у Києві: нова зброя, нове вітання, нова армія​

Віце-прем’єр також висловила сподівання, що уряд Великої Британії відіграватиме більш активну роль у міжнародних зусиллях, спрямованих на розблокування пропозиції з розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі.

Сторони обговорили дієвість санкцій проти Росії та хід імплементації Мінських домовленостей, а також рішення Спеціальної конференції з хімічної конвенції у відповідь на хімічні нападу в Солсбері та Сирії.

У свою чергу граф Хоу висловив подяку уряду України за реакцію на трагедію в Солсбері, а також за підтримку Британії.

Було зазначено, що співробітництво України з НАТО залишається наріжним каменем національної безпеки України. Державний міністр Британії висловив впевненість, що результати останнього саміту НАТО у контексті євроатлантичних прагнень України є надзвичайно позитивними для України та союзників.

17 серпня уряд США передав Збройним силам України чергову партію військового обладнання – два контрбатарейні радари.

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading