Світовий тиждень води: МОЗ нагадує, чому важливо пити воду

З нагоди Світового тижня води Міністерство охорони здоров’я України нагадало, що вживання достатньої кількості питної води покращує роботу мозку та допомагає впоратися з хронічною втомою та стресом.

При цьому єдиної норми обсягу води, який треба випивати протягом дня, немає: в міністерстві радять вираховувати 4% від власної маси тіла, щоб визначити індивідуальну потребу у воді.

Міністерство наводить такі рекомендації для дітей та підлітків:

від 1-4 років: від 2-4 склянки
4-8 років: 5 склянок
9 -13 років: 7-8 склянок
14 років і більше: від 8 до 11 склянок

«На потреби організму в рідині впливають різні фактори: індивідуальні особливості, рівень фізичної активності, температура навколишнього середовища, кліматичні умови тощо. Головним сигналом та контролером споживання води для дітей і дорослих є відчуття спраги», – заявляють у МОЗ.

Понеділок 27 серпня – перший день Світового тижня води. Це щорічна акція, яку влаштовує Стокгольмський міжнародний інститут води наприкінці серпня або на початку вересня.

Згідно з повідомленням на сайті Інституту, тиждень води у 2018 році буде присвячений темі «Вода, екосистеми та людський розвиток». З нагоди цієї події експерти, підприємці та фахівці галузі з’їжджаються до Стокгольму для обміну ідеями та спільного пошуку рішень проблем, пов’язаних із водними ресурсами.

«Ми віримо, що вода – це ключ до нашого майбутнього процвітання і що разом ми можемо побудувати світ, що споживає воду мудро», – йдеться в заяві Стокгольмського інституту.

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading