Прокуратура завершила досудове розслідування проти капітана «Норду»

Українська прокуратура Автономної республіки Криму повідомила про завершення досудового розслідування у кримінальному провадженні проти капітана рибальського судна «Норд».

Досудове розслідування, зазначають у прокуратурі, встановило, що капітан судна, громадянин України, вивів «Норд» з закритого морського порту «Керч» і тим самом порушив порядок в’їзду на територію анексованого Криму і виїзду з неї.

«Окрім того, не маючи дійсних дозвільних документів на проведення промислового вилову водних біоресурсів, громадянин України за допомогою вказаного судна здійснював незаконний рибний промисел в Азовському морі», – сказано в повідомленні.

Після того, як підозрюваний та його адвокати ознайомляться з матеріалами кримінального провадження, справу буде скеровано до Апеляційного суду Києва для визначення підсудності.

В липні прокуратура заявляла, що екіпаж «Норду» може повернутися на територію Криму з українськими паспортами.

Читайте також: «Москалькова заявляє, що Україна відмовляється обміняти затриманих у Криму моряків»

Судно «Норд» має приписку в окупованому Росією Криму. Українські прикордонники 25 березня затримали в Азовському морі цей рибальський корабель під прапором Росії. У ДПСУ зазначили, що судно порушило порядок виїзду з окупованої території України. На борту корабля був екіпаж у складі 10 людей, у всіх були паспорти громадян Росії, видані в Керчі, заявили українські прикордонники.

Із липня 2014 року уряд України офіційно припинив функціонування всіх портів анексованого Росією Криму, гавані півострова закриті для міжнародного судноплавства.

За період із 1 серпня 2017 року по 31 січня 2018 року до закритих портів Криму зайшло 591 судно-порушник.

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading