Перша «Школа музейних лідерів» стартує в Україні

У Національному музеї історії України 20 вересня відбулася презентація першого в країні освітнього проекту для працівників музеїв, фахівців сфери історико-культурної спадщини та журналістів. Проект отримав назву «Школа музейних лідерів», його ініціювала генеральний директор Національного музею історії України Тетяна Сосновська та колектив музею, фінансову підтримку (у вигляді гранту) надав Український культурний фонд.

Завдання школи – формувати нових музейних лідерів, здатних створити сучасний історико-культурний простір, перетворити архаїчні музеї на модерні просвітницькі, інформаційні, науково-культурні центри, повідомила Сосновська.

У розмові з Радіо Свобода вона відзначила, що музейна сфера України потребує якісних змін та новітніх методів, оскільки музеї як «середовище збереження історико-культурної спадщини» впливають на виховання еліти українського суспільства.

«Вік слухачів школи від 18 до 35 років, це музейники з різних регіонів України. Упродовж жовтня-листопада у рамках школи відомі українські та європейські фахівці проведуть три п’ятиденні панелі для її слухачів: про сучасний музей, про міжнародний досвід формування музейного простору, а наприкінці слухань «учні» візьмуть участь у формуванні трьох виставок у нашому музеї», – зазначила Сосновська.

Троє найкращих слухачів наприкінці навчання відвідають музеї Кракова (Польща) з коротким стажуванням.

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading