Порошенко вручив орден Волкеру «за внесок у зміцнення партнерства між Україною і США»

Колишній президент України Петро Порошенко вручив орден князя Ярослава Мудрого 5-го ступеня спеціальному представникові США Курту Волкеру і подякував йому «за великий внесок у зміцнення стратегічного партнерства між Україною та США».

Як мовиться в повідомленні Порошенка в соцмережах, Волкер запевнив, що США залишаються пліч-о-пліч з Україною.

«Вашингтон твердо стоїть на позиціях протидії триваючій агресії Росії, відновлення суверенітету і територіальної цілісності держави, а також важливості незмінності і сталості курсу реформ в Україні, які мають обов’язково продовжуватися», – мовиться в повідомленні, оприлюдненому ввечері 20 травня.

Коли саме відбулося вручення, в повідомленні не уточнено.

Курт Волкер у складі американської делегації представляв США на церемонії інавгурації новообраного президента України Володимира Зеленського, яка відбулася раніше 20 травня. Тоді ж Петро Порошенко склав президентські повноваження.

Петро Порошенко нагородив Курта Волкера орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня «за вагомий особистий внесок у підтримку та розвиток демократії в Україні, відновлення державного суверенітету і територіальної цілісності Української держави» президентським указом 18 травня.

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading