Українське міністерство підтвердило першу смерть через коронавірус в ОРДЛО

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомило про першу смерть від коронавірусу на окупованих проросійськими бойовиками територіях Донбасу, про яку вдалося довідатися офіційному Києву.

«Ситуація з захворюваністю на COVID-19 на тимчасово окупованих територіях погіршується, проте російські окупаційні адміністрації ОРДЛО і Криму продовжують наражати громадян на небезпеку, приховуючи реальну картину. Відтак, станом на 7 квітня окупаційна адміністрація в ОРДО визнала наявність 6 хворих на коронавірус, наголошуючи на відсутності летальних випадків. Водночас, за наявною інформацією, 4 квітня у Центральній районній лікарні міста Амвросієвка помер громадянин, інфікований коронавірусом. Цей факт замовчується, відповідна медична документація вилучена», – йдеться в повідомленні міністерства.

У відомстві вказують, що цивільне населення позбавлене належної медичної допомоги, тоді як проросійським бойовикам проводять огляди.

«У місті Кадіївка (на території ОРЛО) у Центральній міській багатопрофільній лікарні лікарями-вірусологами з Росії проводиться щоденний огляд бойовиків так званого «армійського корпусу», – йдеться в повідомленні.

Також Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій заявило, що станом на 7 квітня російська окупаційна влада в Криму визнає 22 випадки зараження коронавірусом, 5 випадків – у Севастополі. Ще близько 7 тисяч людей перебувають під різними типами спостереження через підозри інфікування, вказують в міністерстві.

«Викликає занепокоєння і інформація про те, що російське Міноборони планує хворих на коронавірус військових розміщувати у Севастополі. Для чого вони вже розпочали готувати госпітальне судно «Єнісей», – йдеться в повідомленні.

Мінреінтеграції заявляє, що російські окупаційні адміністрації в окремих районах Донецької і Луганської областей, а також у Криму приховують від місцевих мешканців реальний стан захворюваності на коронавірус, що позбавляє людей можливості убезпечити себе від епідемії COVID-19.

«Ситуація погіршується нестачею медичного персоналу, тестових систем та недостатньої кількості місць у лікувальних закладах», – додали у відомстві.

Українське МОЗ, щодня звітуючи про факти COVID-19, надає інформацію по всіх регіонах, крім окупованих територій Криму та Донбасу. Щоденного доступу до перевіреної інформації щодо захворюваності там в офіційного Києва немає.

 

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading