Омбудсмен знайшла порушення заходів проти COVID-19 у Київському СІЗО, прокуратура перевірятиме

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила про не виконання плану протиепідемічних заходів щодо запобігання поширенню COVID-19 в установі «Київський слідчий ізолятор». Про це вона повідомила 7 квітня за підсумками перевірки СІЗО.

«Надала рекомендації керівництву пенітенціарної установи, аби якнайшвидше виправити ситуацію та убезпечити працівників установи та тюремне населення від поширення коронавірусної інфекції. Крім того, відповідні акти реагування з рекомендаціями будуть надані Міністерству юстиції України», – повідомила Денісова у фейсбуці.

Водночас прессекретар прокуратури Києва Надія Максимець у соцмережі заявила, що Прокуратура міста Києва ініціювала проведення службового розслідування через ймовірне порушення службовими особами Київського слідчого ізолятора правил карантину.

«Лише тиждень тому за участі представника прокуратури, київської міської медичної служби та адміністрації СІЗО була проведена екстрена нарада щодо готовності установи реагувати на сьогоднішні виклики, пов’язані з коронавірусом. За інформацією СІЗО, в установі в наявності близько 4 тисяч медичних масок, якими забезпечуються як персонал, так і ув’язнені, і в обов’язковому порядку ті, що беруть участь у судових засіданнях. Також був проведений моніторинг смертності засуджених та осіб, узятих під варту, які перебували в Київському слідчому ізоляторі з початку року. Жодного випадку смерті ув’язненого, яка була б пов’язана з гострою респіраторною хворобою, за цей час в установі не трапилося», – повідомила Макисмець.

Вона зазначила, що у ході службового розслідування буде перевірено стан дотримання протиепідемічних заходів у Київському СІЗО.

Станом на 7 квітня в Україні виявили 1 462 випадки коронавірусу, з них 45 летальних. 28 пацієнтів одужали.

 

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading