САП: суд відмовився відпустити Новікова під особисте зобов’язання (ВИПРАВЛЕНО)

(Спершу Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про відмову в зміні запобіжного заходу ексголові ДФС Роману Насірову. Згодом САП виправила повідомлення)

Вищий антикорупційний суд відмовив колишньому голові департаменту Державної фіскальної служби Володимиру Новікову у зміні запобіжного заходу, повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

За повідомленням, судове засідання у справі колишнього голови ДФС України відбулося 22 травня.

«На засіданні сторона захисту подала клопотання до суду про зміну запобіжного заходу колишньому керівнику Департаменту ДФС України із застави на особисте зобов’язання. Заслухавши доводи сторін, суд відмовив у задоволенні вказаного клопотання», – повідомляє САП.

Крім того, на засіданні суд продовжив досліджувати письмові докази, надані антикорупційною прокуратурою. Наступний розгляд у справі має відбутися 22 червня.

Читайте також: Суд прийняв відмову Насірова від позовних вимог про поновлення його на посаді голови ДФС​

Володимир Новіков є обвинуваченим у тій ж справі, що і колишній голова Державної фіскальної служби Роман Насіров.

За даними слідства, колишнє керівництво ДФС причетне до так званої «газової схеми Онищенка» і впродовж 2015 року ухвалив низку «безпідставних і незаконних рішень» про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для задіяних у схемі компаній на загальну суму понад мільярд гривень. Слідство вважає, що такими рішеннями державі завдано збитків на суму майже 2 мільярди гривень. Захист Насірова і він сам ці звинувачення заперечують.

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading