Суд із розгляду позову Медведчука щодо заборони книжки про Стуса перенесли на серпень

Дарницький районний суд Києва проведе 14 серпня о 10:00 наступне засідання із розгляду справи за позовом голови політради партії «Опозиційна платформа – За життя», народного депутата Віктора Медведчука проти журналіста та історика Вахтанга Кіпіані та видавництва Vivat про заборону видання та поширення книги «Справа Василя Стуса».

На засіданні у п’ятницю суд заслуховував аргументи сторін.

Як повідомили агенції «Інтерфакс-Україна» адвокати на процесі, на наступному засіданні, найімовірніше, відбудуться дебати сторін і процес буде завершено.

Повідомляється, що під час сьогоднішнього судового засідання біля будівлі суду відбувалася акція на підтримку автора та видавців книги – зібралися приблизно 200 людей.

У вересні 2019 року Віктор Медведчук заявив, що просить суд заборонити книжку журналіста й історика Вахтанга Кіпіані про «Справа Василя Стуса», бо та містить «висловлювання, які не відповідають дійсності». Сам журналіст назвав позов тиском на свободу слова.

Тепер суд має вирішити, чи справді у 9 епізодах книги Кіпіані дозволив собі висловлювання, які не відповідають дійсності і принижують честь та гідність політика. У цих епізодах автор розповідає про Медведчука як адвоката поета Василя Стуса в судовому процесі 1980 року.

У видавництві Vivat, яке видало книжку, прогнозують, що Дарницький районний суд Києва таки може винести рішення на користь Медведчука і заборонити розповсюдження книжки «Справа Василя Стуса» та поширення будь-якої інформації про неї у ЗМІ та інтернеті.

Книга Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» вийшла друком у травні 2019 року.

У ній зібрані ключові документи з колишнього архіву КДБ, які пояснюють, як і за що насправді судили українського дисидента. За словами Кіпіані, ця книжка не лише проливає світло на кримінальну справу, а й дає зрозуміти, якою Василь Стус був людиною.

Віктор Медведчук був державним захисником українського поета Василя Стуса. Його часто звинувачують у порушенні адвокатської етики під час цього процесу. Сам він своєї провини не визнає.

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading