Рятувальникам залишається повністю загасити два осередки пожеж на Луганщині – ДСНС

У Державній службі з надзвичайних ситуацій повідомили, що станом на ранок 6 жовтня на Луганщині з десяти основних осередків пожеж лісових масивів, очерету та сухої рослинності повністю загасили вісім осередків, а ще два наразі локалізували.

Згідно з повідомленням, повністю загасити необхідно пожежу лісової пісдстилки та сухої трави поблизу села Артема Станично-Луганського району, а також пожежу біля сіл Смолянинове та Боровеньки Новоайдарського району.

У ДСНС зауважили, що основні зусилля рятувальники зосередили на захист населених пунктів, польового артилерійського складу ЗСУ поблизу Боровеньків та газорозподільчої станції на околиці

Олександрівки.

«Не допущено розповсюдження вогню до населених пунктів, потреби в евакуації не було», – зазначили в ДСНС.

Читайте також: Спочатку спалахи, потім – вибухи: у Станиці-Луганській розповіли, як почалася пожежа на КПВВ

Масові пожежі спалахнули на вільній частині Луганської області 30 вересня і 1 жовтня. За даними військових, які перебувають на лінії контакту, причиною пожеж стали підпали, які влаштували російські гібридні сили, обстрілюючи пересохлі місцевості трасувальними кулями, які мають і запалювальні можливості. Це офіційно підтвердили 1 жовтня вранці і в пресцентрі штабу операції Об’єднаних сил. Також це підтвердили і в адміністрації Станично-Луганського району.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що він не пов’язував би пожежі з обстрілами, і закликав дочекатися висновків експертів.

Під час ліквідації лісових пожеж на території Луганської області загинули 11 людей, постраждали – 18 осіб (у тому числі три рятувальники). Під час гасіння пожеж евакуювали 150 людей.

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading